Spoedlening


Tegenwoordig kan je eigenlijk alles al snel online regelen, een afspraak bij de huisarts, de keuring van je auto, ziektekosten, noem maar op. En natuurlijk online shoppen gaat simpel en snel via het internet. Het is daarom ook niet meer dan normaal dat je dus ook online een spoedlening kan regelen, makkelijk en snel via je je telefoon of tablet. Alles wat je nodig hebt is een internet verbinding en je kunt aan de slag. De ins en outs van een spoedlening.

Een spoedlening is snel geld beschikbaar hebben

Het woord zegt het al, een spoedlening is een lening die je snel afsluit waarbij je ook snel over je geld kan beschikken. De aanvraag zelf neemt slechts enkele minuten in beslag. Zodra je aanvraag binnen is pakt de klantenservice van Ferratum deze direct op. Je kunt dan al binnen 24 uur over je geld beschikken. Je sluit de spoedlening zonder bkr toetsing af.

Hoe het werkt, spoedleningen afsluiten, vertellen we in dit artikel.

Je wilt dus een spoedlening afsluiten

Bijna iedereen komt wel eens op het punt dat je snel even geld nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dat ene concert waarvan de kaartjes binnen no time zijn uitverkocht of die nieuwe televisie die direct aangeschaft moet worden omdat je oude er plotseling mee is gestopt.

Niet altijd heb je de financiële ruimte, dan is het fijn dat je gemakkelijk een spoedlening kunt aanvragen.

De eerste stap naar een spoedlening

Wanneer je een lening gaat aanvragen is het goed om vooraf te bedenken waarvoor je het precies nodig hebt en hoeveel je wilt gaan lenen. Spoedleningen zijn een mooi middel om financiële tekorten op te vullen maar lenen kost, door de te betalen rente, wel altijd extra geld.

Een spoedlening kan snel afgesloten worden en kent ook een korte aflossingstermijn. Over de aflossingstermijn informeren we je later maar het is wel belangrijk om daar in deze stap al over na te denken. Wanneer je je lening op korte termijn kan afbetalen, bijvoorbeeld zodra je salaris binnen is, dan past een spoedlening prima bij je. Spoedleningen dienen namelijk binnen uiterlijk 62 dagen afgelost te worden. Dit afhankelijk van de hoogte van je lening.

Het proces van een spoedlening aanvragen

Bij de aanvraag van een lening doorloop je enkele simpele stappen. Eenmaal doorlopen kan je het geld van je lening al binnen 24 uur op je rekening hebben. Wanneer je eenmaal klant bent is het aanvragen van spoedleningen in de toekomst ook vele malen makkelijker en zelfs nog sneller.

De aanvraag

Ferratum is de ideale partner als het gaat om spoedleningen. Zij zijn gespecialiseerd in kleine leningen en kunnen je daarom goed adviseren. Op de site van Ferratum kies je het bedrag dat je wilt lenen, je vult je gegevens in en kiest voor lening aanvragen. Hiermee is je aanvraag opgestart. Als je beschikt over supersnel internet ben je werkelijk binnen no time klaar.

Jouw persoonlijke online omgeving voor het aanvragen van spoedleningen

Als je voor de eerste keer een lening aanvraagt wordt je persoonlijke online omgeving aangemaakt. In de persoonlijke omgeving staan je persoonlijke gegevens en je leningen overzichtelijk bij elkaar. Ook kan je in je eigen online omgeving je rekening betalen of bijvoorbeeld je lening eerder aflossen als je dat wilt. Wanneer je eenmaal een eigen omgeving hebt kun je in het vervolg via je eigen account spoedleningen aanvragen. In je online account zie je bovendien de status van je lening en kun je wijzigingen van je persoonlijke gegevens doorvoeren.

Voor je eerste aanvraag zal je een aantal gegevens moeten aanleveren, de eerste hiervan is het aanleveren van een kopie identiteitsbewijs.

De kopie van je identiteitsbewijs

In je eigen omgeving kun je makkelijk en snel je identiteitsbewijs uploaden. Dit wordt gevraagd zodra je voor het eerst een lening gaat aanvragen.

Garantsteller

De garantsteller is iemand die voor jou garant zal staan. Deze persoon staat voor je in en geeft de garantie dat jij hoe dan ook je lening zal terug betalen. Een garantsteller is nodig omdat je altijd voor onvoorziene omstandigheden kan komen te staan waardoor je je lening niet terug kan betalen. Bijvoorbeeld wanneer je plotseling je baan kwijt raakt. De garantsteller kan eigenlijk iedereen boven de vijfentwintig zijn en die in Europa woont. Bijvoorbeeld je ouders, buren, beste vriend of vriendin, broer of zus of misschien wel je werkgever of een collega. De garantsteller moet voldoen aan de volgende punten:

 • Het maandelijkse termijnbedrag van de lening mag niet hoger zijn dan 40% van het verschil tussen vaste inkomsten en vaste uitgaven
 • De garantsteller mag niet reeds garant staan voor een ander persoon die een lening heeft
 • De garantsteller mag niet zelf al een krediet hebben

Verificatie van je bankrekening via Trustly

Bij het afsluiten van je spoedlening zal je bankrekening geverifieerd worden via Trustly. Dit is een belangrijke stap want het is wel belangrijk dat het geld dat je leent ook uiteindelijk bij jou terecht komt. Deze verificatie is heel snel geregeld, je logt met je bankgegevens in bij Trustly en hiermee kun je eenvoudig en snel je bankrekening verifiëren.

De uitbetaling van je lening

Je aangevraagde spoedlening kan al binnen 24 uur op je bankrekening staan, uiteraard afhankelijk van de snelheid van je bank. Niet alle banken voeren overschrijvingen uit op bijvoorbeeld feestdagen of in het weekend, houdt hier dus rekening mee.
Zodra je al je gegevens hebt ingevuld, je identiteitsbewijs hebt geüpload en je bankrekening hebt geverifieerd gaat de klantenservice je aanvraag toetsen, wanneer deze gegevens goedgekeurd zijn zal het geld direct overgemaakt worden.

Het gemak van een spoedlening

Door het afsluiten van een spoedlening kan je de dingen doen die jij leuk vindt.

 1. Een dagje uit met je kinderen naar een pretpark kan al snel een hoop geld gaan kosten. Entreegeld voor een dierentuin of attractiepark loopt al snel op naar een hoog bedrag. Tel daarbij het parkeergeld nog eens op en de traktatie aan je kinderen op een ijsje, snoepjes, koekjes of patatjes. Dan kan het fijn zijn om wat extra financiële ruimte te hebben met behulp van een lening.
 2. Je hebt een dagje shoppen gepland met je vrienden, als je pech hebt komt dit precies op het verkeerde moment omdat je net een aantal dure rekeningen hebt moeten betalen. Eén keer per jaar plannen jullie dit uitje dus je wilt het ook echt niet afzeggen. Gelukkig kan je met een spoedlening evengoed shoppen en dus dat gezellige dagje gewoon door laten gaan.
 3. De verjaardag van je kind waarbij je door je drukke bestaan net even te laat een cadeautje hebt gekocht en vergeten bent een mooie taart te bestellen. Je hebt je kind dat ene item op zijn verlanglijstje beloofd en daarnaast ook een mooie taart van zijn superheld. Jammer dat je bankrekening niet het juiste saldo laat zien om deze wensen uit te laten komen. Met een spoedlening voorkom je teleurstelling en verzorg jij je kind de dag van zijn leven.
 4. Romantisch uit eten op je trouwdag, vorig jaar heb je je vrouw beloofd dat je haar dit jaar echt mee uit eten zou nemen, je hebt hier alleen in je financiële plaatje even geen rekening mee gehouden. Je banksaldo laat momenteel even geen ruimte zien voor een etentje. Dan komt een spoedlening goed van pas. Jij en je vrouw kunnen heerlijk uit eten. Misschien kan je haar ook nog verrassen met een mooi cadeau.

Een korte looptijd dus zeer snel afgelost

De spoedlening is bedoeld om kleine tekorten op te vullen wanneer je net even zonder geld zit en zich een situatie voordoet waarbij je snel geld nodig hebt. De gedachte achter de spoedlening is dan ook dat je de lening aflost zodra je weer over geld beschikt. In veel gevallen is dit wanneer je bijvoorbeeld je salaris ontvangt. De looptijd bij een bedrag tot vijfhonderd euro is dertig dagen, bij een bedrag van zeshonderd tot duizend euro is vijfenveertig dagen en hij een bedrag tot vijftien honderd euro is de maximale looptijd zestig dagen. Hierdoor voorkom je dat je langlopende leningen afsluit waar je nog jaren aan vast zit.

De rente van je spoedlening

Voor elke lening die je afsluit betaal je rente, ook voor een spoedlening. Omdat een spoedlening een korte looptijd heeft betaal je deze rente, bij een looptijd van dertig dagen, maar eenmalig. Bij een looptijd van zestig dagen betaal je twee keer rente. Je betaald de rente over het nog openstaande bedrag. Het rentepercentage bij Ferratum is 13.99%. Dit is op een bedrag van bijvoorbeeld zeshonderd euro afgerond € 9,76.

Een spoedlening zonder BKR toetsing

Ferratum werkt met haar eigen toets systeem, dit betekent dat jouw aanvraag niet getoetst zal worden hij het BKR. Hierdoor kan je dus ook een spoedlening aanvragen als je een BKR notering hebt.
Vaak wordt er gedacht dat een lening niet mogelijk is vanwege een reeds aanwezige BKR notering. Wanneer je een hoger bedrag wilt lenen bij de bank of wanneer je bijvoorbeeld via een autodealer of een keukenzaak een lening wilt af sluiten dan klopt dat ook. Je lening zal dan in veel gevallen niet goed gekeurd worden vanwege een BKR notering. Voor hogere bedragen wordt er namelijk een BKR toets gedaan. Goed nieuws, een klein bedrag kan geleend worden ook als je een BKR notering hebt. Deze lening wordt namelijk niet via het BKR getoetst maar via het eigen toets systeem van Ferratum. Je kunt dus een spoedlening zonder BKR toetsing afsluiten.

Een spoedlening, de voordelen

De voordelen van een spoedlening zijn al uitgebreid voorbij gekomen, we zetten ze nog even op een rij:

 • Makkelijk en snel online aan te vragen, binnen enkele minuten ben je klaar
 • Afhankelijk van je bank al binnen 24 uur geld op je rekening
 • Korte looptijd, afhankelijk van het bedrag een looptijd van maximaal 62 dagen
 • Lage rente dankzij deze korte looptijd
 • Een spoedlening zonder BKR toetsing

Zijn er ook nadelen aan het afsluiten van spoedleningen

Het afsluiten van een spoedlening gaat, zoals je hebt kunnen lezen, simpel en snel. Wanneer je verstandig met geld om gaat en verstandig omgaat met het lenen van geld dan zijn er, buiten het betalen van rente, eigenlijk geen nadelen aan een spoedlening. Uiteraard zijn er wel een aantal punten van aandacht wanneer je een spoedlening afsluit:

 • Leen alleen als je zeker weet dat je het binnen de looptijd terug kan betalen
 • Leen alleen de bedragen die je ook daadwerkelijk kan terugbetalen
 • Het lenen van een klein bedrag zou moeten dienen als een korte termijn oplossing, probeer er geen gewoonte van te maken

Met deze aandachtspunten in je achterhoofd leen je altijd bewust en veilig.

De beste keuze voor het afsluiten van spoedleningen

Ferratum is gespecialiseerd in het afsluiten van spoedleningen. Zij kunnen je helpen wanneer je snel geld nodig hebt. Je kunt bij Ferratum al terecht voor een spoedlening vanaf honderd euro tot een bedrag van vijftien honderd euro. Ferratum heeft de oplossing om snel over geld te beschikken in twee vormen, namelijk de minilening en het pluskrediet.

Minilening

De minilening is een lening tot € 1100,-, de looptijd van deze lening ligt meestal tussen de dertig en vijfenveertig dagen. Deze lening is ideaal om onverwachte kosten te dekken zoals bijvoorbeeld hoge reparatie kosten aan je auto. Een minilening is een eigenlijk ook een spoedlening zonder bkr toetsing

Pluskrediet

Wanneer je meer wilt lenen dan € 1100,- dan kun je kiezen voor een pluskrediet. Een pluskrediet kent een looptijd van 62 dagen, het eerste termijn los je af na 31 dagen en het tweede termijn los je af na 62 dagen.

Altijd kunnen doen waar je zin in hebt

Een spoedlening geeft je de mogelijkheid om nooit meer nee te hoeven zeggen tegen die vriendin als ze je mee uit eten vraagt. Deze lening kan je ook helpen wanneer je acuut een huishoudelijk apparaat nodig hebt omdat je oude er mee opgehouden is. Reparaties aan wat dan ook kunnen betaald worden zonder dat je daar wakker van hoeft te liggen.
Een spoedlening kan daarom een ideale oplossing zijn voor jou en je financiële ruimte.

Recent Content

link to Microkrediet

Microkrediet

Je bent misschien wel de gelukkige eigenaar van een cafeetje of een boutique en je hebt een financiële boost nodig voor de uitbreiding van je bedrijf? Of…je grootste droom is waarschijnlijk om een...