Minilening


Een minilening is tegenwoordig een veel voorkomende lening om makkelijk en snel wat geld te gaan lenen. Wij weten alles van de minilening en leggen het je graag uit.

Iets willen kopen, maar niet voldoende geld hiervoor. Wat dan?

Wanneer mensen iets willen kopen, maar ze op dat moment niet genoeg geld hebben hiervoor, dan hebben ze enkele mogelijkheden die ze zouden kunnen uitvoeren. Zo kunnen mensen kiezen om te lenen, of gewoon nog even te wachten en eerst te sparen hiervoor, of ze kunnen natuurlijk ook gewoon kiezen om dit gewoonweg niet te kopen. Wanneer het gaat over een kleiner bedrag kan je ook gewoon kiezen voor een minilening. Maar wat is dit eigenlijk: een minilening? Daarover hieronder meer informatie.

Wat is een minilening?

Het woord zegt het in dit geval eigenlijk zelf al: het gaat over een lening van een bedrag dat eigenlijk niet zo hoog ligt. Een minilening aanvragen bij Ferratum gaat over een lening van 100 euro tot 1000 euro. De termijn om dit bedrag terug te betalen, is ook veel korter dan bij een reguliere lening. Deze gaat bij Ferratum van 30 dagen tot slechts 45 dagen en dit slechts in één termijn. Een groot verschil dus met een reguliere lening zoals een hypothecaire lening.

Ferratum minilening: hoe werkt dit?

Eigenlijk is dit zeer simpel. Een aanvraag voor een minilening gebeurt zeer eenvoudig online. Dit kan afgerond worden binnen 7 minuten zelfs! Op deze tijd heeft u een lening aangevraagd zonder papierwerk. Nog concreter: je beslist uiteraard eerst welk bedrag je zou nodig hebben om je project van je dromen te kunnen realiseren. Dan kan je de aanvraag starten. Dit doe je door je id-documenten in te scannen. Daarna vul je gewoon waarheidsgetrouw de gegevens in die gevraagd worden. Daarna kies je je garantstelling. Hierna moet je de verificatie van uw IBAN te regelen. Daarna ontvang je het gevraagde leenbedrag van de minilening en betaal je dit uiteraard ook gewoon terug volgens de gemaakte afspraken.

Een minilening zonder garantstelling?

Misschien denk je nu wel ik wil een minilening zonder garantstelling, maar dat kan eigenlijk niet. Een minilening zonder garantsteller kan niet. Deze garantsteller heeft zelf ook wel wat voorwaarden waaraan hij of zij moet voldoen om een garantsteller te worden. Maar wat zijn dan zo de voorwaarden voor de garantstelling van een minilening? Lees hieronder daarover meer.

Een minilening zonder garantstelling kan niet, maar wat zijn dan de voorwaarden?

Zoals je dus al zal weten is een minilening zonder garantsteller dus niet mogelijk. Hiervoor moet de garantsteller wel aan enkele voorwaarden voldoen. Enkele van deze voorwaarden zijn onder andere de volgende: een leeftijdseis: minstens 25 jaar oud zijn, een geografische eis: deze persoon moet in Europa wonen en ook een maandelijks termijnbedrag dat begrensd wordt tot maximaal 40 % van het verschil tussen het inkomen van deze persoon en de uitgaven hiervan.

Minilening aanvragen, ok, maar wat zijn de voordelen hiervan?

Een minilening aanvragen heeft heel wat voordelen, zeker in vergelijking met heel wat andere leningen. Enkele van deze voordelen zijn de volgende:

 • Een minilening zonder garantsteller kan dan wel niet bij een minilening, maar door het aangaan van een minilening kan je eigenlijk alles aankopen wat je maar zou willen wanneer je beseft dat je dit eigenlijk anders ook zou kunnen kopen, maar dat je hiervoor nog langer zou moeten verder sparen en wachten tot wanneer je voldoende geld hebt.
 • Doordat je sneller kan kopen wat je zou willen, kan je ook vlugger mee met de verwachtingen die er soms bestaan in de maatschappij. Dit kan ook zorgen voor een groter gevoel van zelfvertrouwen bij sommige mensen.
 • Een minilening spoed: soms komen er nu eenmaal onverwachte kosten bij je thuis waar je zelf niet over nagedacht hebt. Soms heb je hiervoor geen geld voorzien en krijg je pas veel later opnieuw extra inkomsten binnen. Maar natuurlijk moeten deze rekeningen ook betaald worden. Het kan dan ook geruststellend zijn dat je steeds je rekeningen wel kan betalen, mits een kleine vertraging. Dit kan er dus mede voor zorgen dat je je minder zorgen hoeft te maken in het dagdagelijkse leven.

Minilening aanvragen: wat zijn de nadelen hiervan?

Natuurlijk biedt elke lening, waaronder ook een minilening ook heel wat nadelen met zich mee. Enkele van de nadelen hieraan zijn de volgende:

 • Zoals we al zeiden, een minilening zonder garantsteller of een minilening zonder garantstelling kan niet. Met andere woorden: je moet altijd iemand kunnen inschakelen hiervoor. Dit betekent dat je altijd dus andere mensen nodig hebt hiervoor. Niet zo leuk uiteraard wanneer je dit heel discreet wilt doen.
 • Een minilening met garantstelling of een minilening zonder garantstelling, het is en blijft een lening. Dit betekent dus dat je altijd meer zal terugbetalen. Er wordt niet voor niets gezegd: lenen kost ook geld. Soms is het dus beter om gewoon langer te sparen, daar bespaar je je de extra kosten mee.
 • Minilening spoed: wanneer je ingeeft in een zoekmachine, dan kom je misschien wel eenvoudig terecht op deze website. Maar zoals hierboven al aangegeven, een minilening blijft ook een lening. Voor sommige mensen kan dit zeer aanlokkelijk lijken om te lenen, aangezien het ‘maar’ over kleine bedragen gaat. Toch tellen de verschillende minileningen ook op. Hierbij lopen sommige mensen dan het risico dat ze de lening gewoon niet meer kunnen terugbetalen of dat ze de ene lening terugbetalen met de andere lening waardoor ze vast komen te zitten.

Waarom een minilening aanvragen bij Ferratum?

Misschien vraag je je af: waarom kiezen voor een Ferratum minilening? Enkele mogelijke redenen voor het kiezen voor een Ferratum minilening zijn de volgende:

 • Wanneer je een akkoord hebt bereikt met de aanbieder rond het geld, kan het eigenlijk zeer snel gaan! Concreet betekent dit dat je het geld binnen de 24 uur kan ontvangen. Zeer handig dus!
 • Het is zeer eenvoudig om te betalen via iDeal en dit kan bovendien ook zeer snel gebeuren.
 • Ferratum zorgt voor tevreden klanten! Wil je een minilening verkrijgen? Dan blijkt Ferratum zeker een goede keuze als we ons baseren op de gemiddelde klantenscore van 8.0 op 10 op Trustpilot.

Minilening spoed: wat spreekt in het voordeel van Ferratum?

Een van de zaken die Ferratum beter maken dan elke andere kredietverstrekker, is dat ze ook aan preventie willen doen. Het gaat niet zuiver om geld verdienen door interesten te rekenen op de bedragen die geleend zijn. Hoe kan je dit zien? Door de inhoud die je kan terugvinden op de website: zo is er een blog gemaakt waarop duidelijk gemaakt wordt dat een minilening zeker en vast handig kan zijn, maar dat een spaarpot eigenlijk nog beter zou zijn. Om deze reden is er dan ook een blog opgesteld waarop je leert hoe je kan leren spenderen. Hierbij worden ook tips gegeven om valkuilen te vermijden:

 • Het is altijd een goed idee om goed vooraf te bekijken hoeveel geld je eigenlijk nodig hebt. Het is goed te weten dat je niet te veel leent, want op het bedrag dat je teveel leent, betaal je uiteraard ook interesten. Daarom is het belangrijk om vooraf te weten: welk bedrag heb ik echt nodig? Kan ik eventueel spaargeld inzetten zonder te hoeven lenen? Of kan ik ergens geld besparen waardoor ik inderdaad niet hoef te lenen?
 • Maak een overzicht op van wat je inkomsten zijn (eventueel ook van je partner als je een partner hebt) en wat je maandelijkse vaste uitgaven zijn hierbij. Dit is belangrijk om te bekijken wat je kan lenen uiteraard, want je moet dit ook kunnen terugbetalen, zodat je geen betalingsachterstanden creëert waardoor je nog meer schulden zou maken.
 • Minilening spoed: snel nodig, dus nu handelen? Niet zo snel! Voor je een lening aanvraagt, bijvoorbeeld een minilening, bekijk dan steeds vooraf goed de verschillende voorwaarden. Hierbij is het steeds aan te raden om te bekijken of de kredietverstrekker wel betrouwbaar is, want dit is niet altijd het geval. Dit kan je bijvoorbeeld doen door te bekijken of je de kredietverstrekker wel kent bij naam, heeft de kredietverstrekker beoordelingen van andere klanten? Zo ja, hoe beschrijven zij deze aanbieder? Informeer je dus steeds zeer goed voor je gaat lenen.
 • Een lening aangaan is niet erg iedereen gaat vroeg of laat wel een lening aan in zijn of haar leven. Toch betekent dit niet dat je dit zomaar mag doen. Elke lening brengt extra kosten met zich mee, waardoor elke lening ook goed moet worden overwogen, zelfs een minilening.
 • Wanneer je rekening houdt met alle bovenstaande redenen, dan heb je meestal genoeg bagage om te weten wat kan en wat niet. Toch kan het nog steeds gebeuren dat jer een probleem opduikt, waardoor je je lening toch niet meer zo kunnen afbetalen. Als dit zou gebeuren, mag je dit zeker en vast niet gaan negeren. Integendeel, dan moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de crediteur en je situatie uitleggen. Dit zorgt er niet enkel voor dat het vertrouwen tussen jou, de lener, en de kredietverstrekker vergroot, het zorgt er ook voor dat er een alternatieve betalingsregeling kan voorzien worden, echt op jouw maat.

Ferratum minilening, hetzelfde als pluslening?

Een Ferratum minilening is niet volledig hetzelfde als een pluslening van Ferratum.
Het is wel zo dat je hierbij ook leent voor een redelijk klein bedrag, waardoor je een
pluslening een beetje kan vergelijken met een minilening. Het is wel zo dat een pluslening geschikt is voor net dat beetje meer dan een minilening. Bij een pluslening kan je een bedrag lenen van 1100 euro tot 1500 euro. Dit is dus al ietsje meer dan dat je bij een minilening kan lenen. Bovendien kan deze terugbetaling van deze lening ook terugbetaald worden in termijnen, in twee termijnen: het eerste deel betaal je af na 31 dagen, het tweede deel kan je terugbetalen na 62 dagen. Wil je graag je lening vroeger terugbetalen dan gepland? Dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Enkele vragen in het achterhoofd: waar hiervoor terecht

Misschien heb je wel enkele vragen in je achterhoofd, maar vind je niet meteen een antwoord op je vragen? Bekijk dan zeker eens de FAQ pagina, daar vind je al heel wat antwoorden op vragen die veel andere mensen ook hebben. Hieronder deel ik graag de top 5 vragen van andere klanten:

 1. Mensen vragen zich vaak af hoe snel ze het geld op hun rekening kunnen verwachten na de aanvraag hiervan.
 2. Mensen vragen zich ook vaak af wat te doen wanneer ze hun lening niet op tijd kunnen terugbetalen.
 3. Een andere vraag die vaak voorkomt, is hoe ze persoonlijke informatie kunnen aanpassen bij de kredietverstrekker, zoals wanneer mensen hun mobiel telefoonnummer veranderd is.
 4. Een andere vraag die vaak voorkomt, is dat mensen geen pincode ontvangen hebben, wat ze nu moeten doen.
 5. We weten nu inmiddels dat een minilening niet kan zonder een garantsteller. Om deze reden vragen veel mensen zich af wat de voorwaarden zijn voor deze garantsteller.

Op alle voorgaande vragen van andere mensen, kan je eenvoudig een antwoord terugvinden op de website door te surfen naar de FAQ pagina. Daar vind je de antwoorden op bovenstaande vragen. Daarboven vind je ook nog andere vaak gestelde vragen over een minilening. Ook hierop kan je eenvoudig een antwoord lezen op de FAQ pagina op de website van Ferratum.

Minilening spoed: snel een minilening nodig?

Heb je met spoed een minilening nodig? Het zal al duidelijk zijn dat een minilening zonder garantsteller er niet inzit bij deze aanbieder. Maar misschien heb je wel het gevoel dat je toch nog met andere vragen zit? Bekijk dan zeker eerst even de FAQ pagina (zie uitleg hierboven), daar kan je alvast veelgestelde vragen terugvinden met het antwoord hierop. Toch kan het wel zijn dat je vragen hier niet tussen staan. Of dat je het antwoord niet kan krijgen op je vragen. Dit betekent niet dat je hier niets aan kan doen of dat je je hier tevreden mee hoeft te stellen. In dit geval kan je gewoonweg ook contact opnemen met de medewerkers van dit bedrijf. Dit kan je eenvoudig doen door het contactformulier in te vullen dat je terug kan vinden op de website. Je kan ook gewoon eenvoudig een mailtje sturen met je vragen in vermeld. De medewerkers helpen je zeer graag verder met al je verdere vragen.

Recent Content

link to Microkrediet

Microkrediet

Je bent misschien wel de gelukkige eigenaar van een cafeetje of een boutique en je hebt een financiële boost nodig voor de uitbreiding van je bedrijf? Of…je grootste droom is waarschijnlijk om een...