Kortlopend krediet


Je bent bij dit artikel gekomen omdat je interesse hebt in een kortlopend krediet. Hier lees je alles wat je moet weten.

Wat is een kortlopend krediet?

Wat is nou eigenlijk een “kortlopend krediet”? Een kortlopend krediet is in feite niets anders dan een financiële lening op korte termijn. Je hebt vast wel eens een situatie meegemaakt waarin je weet dat je volgende maand een mooi geldbedrag binnenkrijgt, maar tot op het moment dat je uitbetaling plaatsvindt je niet rond kunt komen. Je moet bijvoorbeeld nog €400 betalen, maar hebt dit pas over een maand. Dan is een kortlopend krediet voor jou misschien wel de beste oplossing. Bij deze lening komt alleen wel een voorwaarde bij kijken, namelijk dat je het bedrag sowieso terug kunt betalen.

Hoe gaat een kortlopend krediet in zijn werking

Op het moment dat je besloten hebt een kortlopend krediet aan te vragen krijg je bepaalde formulieren die je eerst dient in te vullen. Wel moet je kunnen aantonen dat je het geleende bedrag ook echt binnen de afgesproken periode kunt terugbetalen. Wel kan de transactie van het bedrag even duren. Wel kan er voor de veiligheid gevraagd worden je bankrekening te verifiëren. Je vult het kredietbedrag in, krijgt het bedrag op je rekening nadat wij akkoord hebben gegeven en je betaalt ons terug binnen het afgesproken termijn.

Alle voordelen op een rij

Hieronder vindt je een top-5 voordelen van het gebruik maken van een kortlopend krediet.
1. Je hebt het geld binnen no-time op je rekening, in de meeste gevallen binnen 24 uur al.
2. Je betaalt slechts een klein bedrag voor de leenvergoeding.
3. Een aanvraag doen is zeer eenvoudig.
4. Er zijn niet veel eisen; je moet het enkel kunnen terugbetalen en je moet boven de 18 jaar zijn.
5. Bij onverwachtse kosten die ineens komen opduiken, die je pas met je volgende salaris kunt betalen kun je met een kortlopend krediet het bedrag nu al betalen.

Enkele nadelen

Naast veel zeer grote voordelen heeft de aanvraag van een kortlopend krediet wel enkele nadelen. Het eerste nadeel is dat je ondanks dat het een laag bedrag is, wel gewoon een leenvergoeding moet betalen over het geleende bedrag. Verder is het zo dat je bij de lening dus wel een korte periode de tijd hebt om het bedrag terug te betalen. Ook vinden sommige mensen de wachttijd van 24 uur tot het bedrag op je rekening staat te lang, bijvoorbeeld in situaties van nood. Een ander nadeel is dat geld lenen met negatieve BKR ook best lastig kan zijn, maar daarover lees je straks meer.

De leenvergoeding

De leenvergoeding die je moet betalen bij deze kortlopende leningen is een relatief laag bedrag. Dit komt omdat de rente bij een kortlopende lening korter vaststaat dan bij een lening over langere termijn. Het renterisico bij de bank is hierdoor dan ook langer. Dit “renterisico” heeft vooral te maken met het feit dat de renterisico beïnvloedt wordt door de inflatie, maar ook door het hogere bedrag dat door de kredietverstrekkers betaald moet worden. Het fijne aan het kortlopende krediet is wel dat je zodra je het bedrag afgelost hebt er direct vanaf bent, in tegenstelling tot veel andere leningen waarbij je achteraf ook nog de rente door moet betalen, simpelweg omdat het bedrag te hoog is om in 1x af te lossen.

Wanneer kies je voor een kortlopend krediet?

Nog steeds zijn er veel gevallen waarin een kortlopend krediet niet de ideale lening voor jou is, maar wanneer is het nou slim om te kiezen voor een kortlopend krediet en niet voor een “standaard” lening? Het woord zegt het natuurlijk zelf al, wanneer je binnen een korte periode het bedrag al terug kunt betalen is het kiezen voor een kortlopend krediet de keuze die je kunt maken. Verder speelt de hoogte van het bedrag natuurlijk ook een rol. Stel je voor, je laat je telefoon dusdanig vallen dat deze helemaal kapot is en nike meer doet. Een nieuwe telefoon van tegenwoordig kost al snel €800. Dit is een goed voorbeeld van een situatie waarin je voor de kortlopende lening kunt kiezen. Het kan namelijk best zo zijn dat je niet even snel €800 kunt ophoesten, maar het wel na je volgende loon/lonen kunt betalen. Dan kun je een kortlopende lening aanvragen zodat je wel al voorzien bent van je telefoon, en het bedrag pas wanneer jij het hebt hoeft te betalen.

Welke documenten moet je versturen?

Bij de aanvraag van een kortlopend krediet doen je een aantal documenten op te sturen. Het eerste is een kopie van je legitimatie. Ook stuur je een kopie van je bankafschrift mee, maar wel eentje die niet ouder is dan 3 maanden. Verder stuur je nog een kopie mee van je loonstrook, ook niet ouder dan 3 maanden en je stuurt ondertekende overeenkomst van hoofdelijke verbondenheid. Zodra jouw aanvraag is goedgekeurd zou je een bevestiging ontvangen per mail.

Het aflossen

Uiteraard dien je het geleende bedrag voor de deadline af te lossen. Het is echter ook mogelijk om het bedrag terug te betalen voordat de betalingstermijn verstreken is. Wel moet je ook in dit geval het volledige bedrag in 1x terugbetalen. Mocht het zo zijn dat je je factuur kwijt bent en het exacte bedrag even niet weet, dan is het slim om even contact op te nemen. Ook nadat je het bedrag terugbetaald hebt krijg je per mail een bevestiging dat jouw betaling ontvangen is. Daarnaast krijg je een herrineringsmail op het moment dat je nog niet betaald hebt en de uiterste betaaldatum bijna verstreken is.

De eerste lening

Bij uw eerste lening is er een maximum bedrag dat u kunt lenen. Nadat u de verplichte documenten hebt verzonden en van ons akkoord hebt gekregen en uw bankrekening goedgekeurd is zuil je dit bedrag in ontvangsten nemen. Het maximum bedrag dat je bij de eerste lening kunt lenen is €600.

Geld lenen met negatieve BKR

Sommige mensen zijn staan als negatief in het systeem bij het Bureau Krediet Registratie. Wanneer je bekend staat bij het Bureau Krediet registratie als negatief kan je geen geld lenen, of heel erg moeilijk geld lenen. Geld lenen met negatieve BKR is immers erg lastig. In enkele gevallen kan je geld lenen met negatieve BKR op het moment dat je aantoonbaar nu geen betalingen hebt die nog openstaan. Geld lenen met negatieve BKR is dus opzich wel te doen, alleen kan dit in veel gevallen een stuk meer moeite, een stuk meer tijd en natuurlijk een stuk meer energie van je vergen. Wel kan er wanneer je een lening aanvraagt aan je gevraagd worden waarom je destijds je betaling niet of niet op tijd hebt uitgevoerd.

BKR-coderingen

Geld lenen met negatieve BKR, wanneer heb je nou eigenlijk een negatieve BKR? Je hebt een negatieve BKR als je bij je BKR-registratie een codering hebt die onder A2, A3 of A4 valt. Als je ooit eerder een situatie meegemaakt hebt waarbij je een bepaalde kost niet (terug)betaald hebt kan het zijn dat je geen lening verstrekt krijgt. Geld lenen met negatieve BKR is in feite dus erg lastig. Geld lenen met negatieve BKR is wel met bepaalde uitzonderingen mogelijk, maar die zijn niet altijd inzetbaar.

Verwerking terugbetaling

Het kan best zijn dat de terugbetaling niet direct wordt verwerkt. Dit heeft te maken met het feit dat de terugbetaling voor de veiligheid via een geautomatiseerd systeem gaat. dit zal verder voor de klant geen gevolgen hebben.

Geen doorlopend krediet

Vaak wordt een kortlopend krediet verward met een doorlopend krediet. Dit zijn echter twee totaal verschillende leningen. Een kortlopend krediet loopt zoals gezegd over een kort termijn, en gaat om een klein bedrag. Een doorlopend krediet is een lening zonder uiterste betaaldatum. Je leent hierbij een bedrag en betaald dit maandelijks af met rente.

Hoe kan ik een kortlopend krediet aanvragen?

Dat is simpel. Kort samengevat ga je naar de website en klik je enkel op aanvragen. Vervolgens zul je de stappen die we hierboven behandeld hebben op je scherm krijgen. Je verstuurd de documenten, en het kortlopend krediet is aangevraagd.

Vaker bruikbaar

Een kortlopend krediet hoeft niet iets eenmaligs te zijn. Het wordt vaak beschouwd als een lening die niet meerdere keren gedaan moet of kan worden, echter, kan het best zijn dat jij vaker je salaris later krijgt dan dat je bepaalde kost wilt of moet betalen. In dit geval kun je een kortlopend krediet vaker aanvragen. Als je altijd netjes binnen het termijn betaald, zal je aanvraag ook bij de eerstvolgende keer hoogstwaarschijnlijk gewoon weer worden goedgekeurd. De lage leningskosten komen natuurlijk ook erg goed uit indien je vaker gebruik wilt maken van het kortlopend krediet. Je kunt de lening dus in principe zo vaak aanvragen als dat je zelf wilt.

De berekening

De berekening van het bedrag dat u wilt lenen kunt u volledig zelf uitvoeren. Een afspraak om samen te berekenen hoeveel euro er geleend moet worden is niet nodig. Ook dit heeft te maken met het feit dat het slechts om een laag bedrag gaat bij de lening, en in veel gevallen de lening enkel wordt aangevraagd om 1 specifiek product te kopen of 1 specifieke kost te betalen. Dit kun je dus prima zelf beslissen. Wij keuren enkel
Je aanvraag goed en storten het geld op je rekening.

In welke gevallen kiezen mensen voor een kortlopend krediet?

Hieronder de top-10 meest voorkomende gevallen.
1. Bij het nodig hebben van een nieuwe smartphone.
2. Bij het onverwachts kapot gaan van een laptop of computer.
3. Bij het onverwachts kapot gaan van een wasmachine
4. Bij het onverwachts krijgen van kosten die niet uit te stellen zijn.
5. Bij het willen kopen van een cadeau die binnen een kort termijn gegeven moet worden.
6. Bij het gaan op vakantie.
7. Bij het onverwachts nodig hebben van zakelijke kleding zoals een net pak.
8. Bij het moeten doen van een investering die zich de maand erop pas terugbetaald.
9. Bij het nodig hebben van een zeer hoog borg bedrag bij een huurproduct.
10. Bij het moeten repareren van een auto-onderdeel.

Bij welke bedragen een kortlopend krediet?

Eigenlijk wordt een kortlopend krediet al vanaf de €100 aangevraagd. Bedragen boven de €500 vallen niet onder een kortlopend krediet. Verder kiezen mensen er bij bedragen onder de €100 vaak voor om het te lenen van een vriend of familielid.

Waarom geen hoge bedragen?

Een nieuwe auto willen kopen met een kortlopend krediet is vaak niet mogelijk. Waarom is dat? Dit komt doordat een auto in de meeste gevallen aardig wat kost en ook vaak niet meteen de maand er na in 1x afgelost kan worden. Bij het kopen van een nieuwe auto wordt er dus vaak gekozen voor een “standaard lening” bij de bank. Wanneer een bedrag dus niet kan lopen, of vaak niet loopt over een korte periode kan het niet vallen onder de naam “kortlopend krediet”, maar zal er gewoon gekeken moeten worden naar een lening met een aflossing per maand. De gemiddelde kortlopende krediet die wordt aangevraagd is €500. Ook betalen de meeste mensen het bedrag al terug ruim voor de deadline.

Vaste klanten

Een veelgestelde vraag is waarom ook vaste klanten nog bij de aanvraag van een kortlopend krediet de controle opnieuw moeten ondergaan. Dit heeft niks te maken met de klant zelf, maar is puur een veiligheidsmaatregel. Bij elke keer dat je opnieuw een kortlopend krediet wilt hebben een aanvraagt moeten wij de bankgegevens, uw documenten, uw naam en andere gegevens nog even een keer controleren. Natuurlijk wordt de kans dat uw aanvraag wordt goedgekeurd groter als u bij de recente leningen gewoon netjes betaalde, maar het houden van het controle proces is verplicht. Ook kan het natuurlijk zijn dat uw rekeningnummer gewijzigd is. In dit geval is het ook slim om even contact op te nemen om alle mogelijke verwarring te voorkomen. Een kortlopend krediet dat niet op tijd terugbetaald is kan er voor zorgen dat de keer er na er geen lening aan u verstrekt wordt, simpelweg omdat de kans dat u weer geen betaling plaatst als groot gezien wordt. Het krediet dient ten alle tijden op tijd terugbetaald te worden.

Recent Content

link to Microkrediet

Microkrediet

Je bent misschien wel de gelukkige eigenaar van een cafeetje of een boutique en je hebt een financiële boost nodig voor de uitbreiding van je bedrijf? Of…je grootste droom is waarschijnlijk om een...