Klein Bedrag Lenen


Het kan natuurlijk gebeuren dat je in een situatie terecht komt waarbij je een extra financieel steuntje in de rug wel kunt gebruiken. Een klein bedrag lenen kan dan op dat moment voor jou de oplossing zijn.

Wat zou voor jou een reden kunnen zijn om een klein bedrag te lenen?

Stel je eens voor, je hebt de hele buitenboel van je huis onder handen genomen. Al het houtwerk is opnieuw geschilderd, je tuin heeft een flinke opknapbeurt gehad, alles is voorjaar klaar. Alleen die tuinset nog, je hebt er al één op het oog, nog heel even doorsparen maar dan prijkt ook dit pracht exemplaar in je tuin. Ineens zie je dat net die ene tuinset, waar jij je zinnen op hebt gezet, in de aanbieding is. Maar liefst 40% korting, dit is echt een buitenkans. Maar helaas, door die verbouwing in de tuin en het schilderwerk is er een behoorlijk gat gevallen en moet je dus echt nog even een maand wachten voordat je de tuinset aan kan schaffen. Voor dit dilemma, en voor andere soort gelijke dilemma’s, is er nu een oplossing. Namelijk de mogelijkheid om een klein bedrag te lenen.

Nog meer redenen waarom een klein bedrag lenen jou kan helpen

Het kan natuurlijk iedereen overkomen, je bent aan het sparen voor een nieuwe bank en ineens is die bank die jij wilt hebben in de aanbieding en zeer interessant geprijsd. Of misschien heb je schade door een ongelukje thuis, je kat die in de gordijnen heeft gehangen, je kinderen die iets te enthousiast hebben gespeeld waardoor ze de televisie van de kast hebben gestoten, je wasmachine die er ineens mee stopt terwijl het niet uitkomt of je telefoon die per ongeluk van de tafel afgestoten wordt of in het toilet valt en niet meer bruikbaar is. De redenen voor het lenen van een klein bedrag kunnen heel erg uiteen lopen.

In 10 stappen een klein bedrag lenen en aflossen

Binnen enkele minuten heb jij het lenen van een klein bedrag geregeld en binnen een maand kan je dit alweer afgelost hebben. We leggen het uit in 10 stappen:

1. Je kiest het gewenste bedrag dat je wilt lenen
2. Je vult je gegevens in
3. Je upload een kopie van je identiteitsbewijs
4. Je klikt op de knop lening aanvragen
5. De klantenservice neemt je aanvraag in behandeling
6. Je verifieert je bankrekening via Trustly
7. Na goedkeuring wordt het geld direct overgemaakt
8. Je garantsteller levert de gewenste gegevens aan
9. Je ontvangt de factuur voor de aflossing van je lening
10. Na betaling van de factuur is je lening alweer afgelost

Ben je al bekend met het verifiëren van een bankrekening via Trustly?

Verificatie van je bankrekening is belangrijk, je wilt immers dat het geld dat je leent ook daadwerkelijk bij jou terecht komt. Daarom verifieer je na je aanvraag je bankrekeningnummer via Trustly. Dit gaat snel en eenvoudig door in te loggen met je bankgegevens bij Trustly, hiermee is de verificatie direct geregeld.

De garantsteller helpt je om een klein bedrag te kunnen lenen

Het kan altijd voorkomen dat je zeker weet dat je de lening terug kan betalen en dat er toch onverwachts wat gebeurt, bijvoorbeeld wanneer je onverhoopt je baan verliest.
Wanneer je kiest voor het lenen van een klein bedrag dan heb je een garantsteller nodig, iemand die aan de geldverstrekker de garantie geeft dat het bedrag hoe dan ook terug betaald zal gaan worden.

Voorwaarden voor de garantsteller

In principe mag iedereen garant staan voor jou mits hij of zij voldoet aan de voorwaarden. Bij een garantsteller kan je bijvoorbeeld denken aan je broer of zus, je ouders, je beste vriend of vriendin, buren, collega’s, etc.
Jouw garantsteller moet aan de volgende voorwaarden voldoen om voor jou garant te kunnen staan:

 • Hij of zij moet 25 jaar of ouder zijn en in Europa wonen
 • Hij of zij mag niet reeds zelf een krediet hebben of al garant staan voor iemand anders
 • Het inkomen van de garantsteller moet passen bij de lening die je afsluit, het maandelijkse termijnbedrag van de lening mag niet hoger zijn dan 40% van het verschil tussen vaste inkomsten en vaste uitgaven van de garantsteller

De uitbetaling van je lening gebeurt razendsnel

Uitbetaling van je lening kan al heel snel geregeld zijn. Na aanvraag kan het geld al binnen 24 uur op je bankrekening staan, dat is natuurlijk wel afhankelijk van de snelheid van je bank.
Direct na de aanvraag van je lening, waarbij je je gegevens achterlaat en je identiteitsbewijs upload, neemt de klantenservice hem in behandeling. Zij toetsen je aanvraag en na een positieve toets zal het geld direct overgemaakt worden.

Je lening aflossen

Een klein bedrag lenen heeft als voordeel een korte looptijd. Bij bedragen tot 500 euro heb je een looptijd van 31 dagen, bij bedragen tot 1000 euro een looptijd van 45 dagen en bij een lening tot 1500 euro een looptijd van 62 dagen. Afhankelijk van het bedrag dat je leent heb je dus je lening altijd binnen 2 maanden afgelost en zit je niet jarenlang aan een lening vast.
Heb je de mogelijkheid om je lening eerder af te lossen dan de vastgestelde looptijd dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt het openstaande bedrag inclusief het complete rentebedrag in één keer betalen via iDeal.

Te laat aflossen brengt helaas kosten met zich mee

Je gaat er natuurlijk vanuit dat je de door jouw afgesloten lening gewoon binnen de looptijd af kan lossen. Toch kan je in een situatie terecht komen waardoor je het geleende bedrag niet kunt aflossen binnen de daarvoor afgesproken looptijd. Wanneer dit gebeurt kan dit extra kosten met zich mee brengen, houdt hier dus rekening mee bij het lenen van een klein bedrag.

De rente bij een klein bedrag lenen

Bij een klein bedrag lenen komt ook rente kijken. Het rentepercentage is vastgesteld op 13,99%. Omdat er een korte looptijd van minimaal 30 tot maximaal 62 dagen wordt gebruikt bij het lenen van een klein bedrag betaal je deze rente dus ook maar één of twee keer.
We geven enkele rentevoorbeelden:

 • Je leent een bedrag van 100 euro, hierdoor heb je een betaaltermijn van 30 dagen. Je totale leenbedrag is dan 101,08. De rente die je betaald is € 1,08. Je ontvangt de factuur van je lening inclusief rente na 30 dagen.
 • Je leent een bedrag van 600 euro, hierdoor heb je een betaaltermijn van 45 dagen. Je totale leenbedrag is dan € 609,76. De rente die je betaald is totaal € 9,76. Je ontvangt de factuur van je lening inclusief de rente na 45 dagen.
 • Je leent een bedrag van 1100 euro, hierdoor heb je een betaaltermijn van 62 dagen. Je totale leenbedrag is € 1118,29. De rente de je betaald is totaal € 18,29. Je ontvangt na 31 dagen een factuur voor de eerste termijn van € 559,15 inclusief rente. Na 62 dagen ontvang je nogmaals een factuur voor € 559,14, deze is ook inclusief rente.

Geld lenen zonder toetsing bij het BKR

Wanneer je bij de bank of een andere instantie geld wilt lenen zul je te maken krijgen met het BKR, Bureau Krediet Registratie. Het Bureau Krediet Registratie controleert van iedereen in Nederland of zij een lening hebben of een betaalachterstand. Bij een klein bedrag lenen hoeft er geen BKR toetsing uitgevoerd te worden, ferratum werkt namelijk met haar eigen toets systeem. Met behulp van dit toets system kunnen zij zelf beoordelen of jij in aanmerking komt voor een lening.

Verantwoord een klein bedrag lenen

Hoofdzaak is natuurlijk dat wanneer je een klein bedrag gaat lenen je dat wel verantwoord doet ferratum is hier ook voorstander van. Zij hebben het project ‘Leren Spenderen’ gestart. In dit programma staan zij stil bij het bewust met geld om gaan aan de hand van informatieve blogs over onderwerpen als budgetteren, sparen en spenderen. Het doel van dit project en deze blogs is een gezonde financiële huishouding voor hun klanten.

Een klein bedrag lenen, enkele tips

Een klein bedrag lenen kan makkelijk en snel, voordat je begint denk dan eens aan het volgende:

 • Bedenk vooraf waarvoor je het geld precies nodig hebt, een klein bedrag lenen is makkelijk en je krijgt dan wellicht wat financiële ruimte maar let op, geld lenen kost geld, je betaalt namelijk wel altijd rente
 • Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een klein bedrag te lenen sta dan even stil bij de aflossing. De aflossingstermijn is erg kort dus je moet er wel zeker van zijn dan je ook binnen de gestelde termijn kan terug betalen
 • Probeer het te lenen bedrag tot een minimum te bepreken en probeer het ook als een éénmalige oplossing te zien, als je structureel geld leent dan kan er iets mis zijn met je uitgavepatroon
 • Leen niet teveel in één keer en maak er geen gewoonte van. Als je altijd bij moet lenen dan is er iets met je uitgifte patroon aan de hand en kan het verstandig zijn om hier eens kritisch naar te kijken.

Wat voor bedrag wil jij lenen en welke opties heb je dan?

Als je bij ferratum een klein bedrag wilt lenen kun je, afhankelijk van welk bedrag je wilt lenen, kiezen uit meerdere leenvormen.

De minilening

Een minilening is een ideale oplossing wanneer je snel geld nodig hebt. Deze minilening is geschikt voor leningen tot 500 euro. De looptijd van een minilening is maximaal 30 dagen, het is de bedoeling dat je een minilening eigenlijk weer terug betaald met bijvoorbeeld je eerstvolgende salaris.
Lees meer over de minilening

Pluslening

De pluslening kan afgesloten worden wanneer je een bedrag hoger dan 500 euro nodig hebt. Je hebt dan een langere looptijd, namelijk een looptijd van 45 of van 60 dagen. Met een pluslening kan je tot maximaal 1500 euro lenen.
Lees meer over de pluslening

Het microkrediet

Het microkrediet is een klein bedrag lenen van 100 euro tot 1000 euro, de aanvraagprocedure is vergelijkbaar met die van een minilening.
Lees meer over het microkrediet

Het flitskrediet

Ook het flitskrediet is vergelijkbaar met de minilening. Met het flitskrediet kun je een klein bedrag lenen tegen een korte looptijd
Lees meer over het flitskrediet

Persoonlijke lening

Bij ferratum heb je de mogelijkheid om bedragen te lenen tot 1500 euro, is dat niet genoeg dan zijn er nog andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leen je een bepaald bedrag, deze lening heeft een vaste looptijd en een vast bedrag per maand voor de aflossing.
Lees meer over een persoonlijke lening

Als nieuwe klant een klein bedrag lenen

Ga je voor het eerst een klein bedrag lenen in de vorm van een minilening, een pluslening, een microkrediet of een flitskrediet dan kun je als eerste bedrag maximaal 600 euro lenen. Maak je in de toekomst nogmaals gebruik van de leenservice dan kun je hogere bedragen lenen.

Eigen online omgeving

Zodra je je aanmeld voor het lenen van een klein bedrag krijg je direct toegang tot je eigen online omgeving. In deze omgeving vind je al je persoonlijke gegevens. Je kunt na inloggen de volgende zaken direct online regelen:

 • De status van je lening inzien
 • Je openstaande rekening betalen via iDeal
 • Een nieuwe lening aanvragen, al je gegevens worden namelijk opgeslagen en kunnen direct weer worden gebruikt bij een nieuwe aanvraag
 • Je persoonlijke gegevens wijzigen
 • Een overzicht inzien van eerder door jou afgesloten leningen
 • Benodigde documenten uploaden

Je eigen online omgeving wordt aangemaakt direct nadat je je eerste aanvraag voor een lening hebt ingediend. Na opgave van je mobiele nummer en je geboortedatum ontvang je een sms bericht met je pincode. Met deze pincode log je in en heb je direct inzicht in je eigen gegevens.

Een klein bedrag lenen helpt je net even om die ene rekening te kunnen betalen

Een hoge rekening van de dierenarts, een onverwacht dure reparatie aan je auto, lekkage. Een klein bedrag lenen kan op dat moment voor jou de oplossing zijn die je nodig hebt.
Een beetje extra financiële ruimte om dat gat in je bankrekening op te vullen door die onverwacht hoge factuur.

Nog even de voordelen op een rij

 • Al binnen 24 uur het geld op je rekening
 • Een maximale looptijd van 62 dagen afhankelijk van het bedrag dat je leent
 • Dankzij de korte looptijd betaal je maar een klein rentebedrag
 • Geen BKR toetsing
 • Snel online aan te vragen, alles wat je nodig hebt is een goed telefoon of tablet en een goed werkende internet verbinding

In slechts enkele stappen heb je het geregeld:

1. Kies het bedrag dat je wilt lenen
2. Voer je gegevens in en stuur een kopie van je id mee
3. Verifieer je bankgegevens
4. Klaar! Binnen 24 uur staat het geld op je rekening, als je bank natuurlijk net zo snel is.

Een klein bedrag lenen is voor iedereen mogelijk

Je wensen sneller vervullen is voor jou dus ook mogelijk. Jij kan vandaag nog een klein bedrag lenen en snel weer terug betalen, hierdoor heb je de mogelijkheid om toch te profiteren van de aanbiedingen die je tegenkomt en de dingen te doen die je leuk vindt. Een klein bedrag lenen geeft je net even dat beetje extra vrijheid die je soms even nodig hebt.

Recent Content

link to Microkrediet

Microkrediet

Je bent misschien wel de gelukkige eigenaar van een cafeetje of een boutique en je hebt een financiële boost nodig voor de uitbreiding van je bedrijf? Of…je grootste droom is waarschijnlijk om een...