Creditcard aanvragen


Een creditcard aanvragen was nog nooit zo makkelijk. Wij zetten alles op een rij om heel snel je eigen creditcard in huis te hebben.

Wat is een creditcard?

Iedereen heeft in Nederland wel een pinpas, waarmee overal kan worden betaald. Een creditcard, hier beschikt slechts een veel kleiner percentage Nederlanders over. Kopen op kredietbasis, we doen er zeker niet massaal aan mee. Verstandig in veel gevallen want lenen kost normaal gesproken geld. Bij creditcards worden de kosten voor het uitgesteld betalen berekend aan de winkelier. Ondanks de vele voordelen hebben veel Nederlanders nog steeds geen creditcard. Een creditcard aanvragen is het overwegen zeker waard. Creditcard aanvragen is een aanrader voor veel mensen.

Wereldwijd geaccepteerd en gewaardeerd

Dit in tegenstelling tot de Verenigde Staten waar bijna iedereen wel een creditcard heeft. Het is in Amerika heel normaal een maand achter te lopen met de rekening, omdat men toch deze mogelijkheid heeft met de creditcard. Amerikanen betalen massaal met de creditcard, zoals we dat hier met de pinpas doen. Het kopen op krediet is een prettige bijkomstigheid. Aan het einde van de maand betalen is natuurlijk mooi meegenomen, de creditcard biedt veel meer. Een creditcard aanvragen biedt echt veel veel voordelen. Creditcard aanvragen kan worden gedaan door de meeste mensen.

Zitten er grote verschillen tussen de verschillende creditcards?

Wie een creditcard aanvraagt, doet er goed om aan te werken hoe dit precies werkt en wat de te behalen voordelen zijn. Dit is afhankelijk van de soort creditcard en creditcardmaatschappij. In Nederland wordt vooral Visa en Mastercard gebruikt in de VS vaak American Express. Deze laatste creditcardmaatschappij biedt allerlei levels aan. Hoe meer geld er wordt uitgegeven, des te groter de privileges en cadeaus worden. Punten sparen voor bijvoorbeeld gratis vakanties is overigens mogelijk bij meerdere creditcardmaatschappijen.

Hoe werkt een creditcard?

In Nederland zijn we gewend aan de acceptatie van de gewone pinpas. Wereldwijd wordt de creditcard zo geaccepteerd als betaalmiddel. Dit gaat bijna hetzelfde te werk als bij een gewone pinpas. Betalen kan aan het einde van de maand zonder rente, dit is het grootste verschil. Gespreid terugbetalen aan de creditcardmaatschappij is daarbij ook vaak een optie. Betalen kan op dezelfde manier als we gewend zijn met een pinapparaat. De creditcard heeft ook een pincode en contactloos betalen is ook mogelijk. Dit zorgt er voor dat aankopen gemakkelijk en zorgeloos kunnen worden betaald. Een creditcard aanvragen is mede daarom ook een voordeel. Wat zijn de belangrijkste voordelen bij een creditcard aanvragen?

Alle voordelen op een rij

Pluspunten voor creditcard aanvragen

 • Wereldwijd geaccepteerd, betaal op iedere plek ter wereld met de creditcard.
 • Geld opnemen overal ter wereld bij vrijwel iedere ATM
 • Betaal zonder rente achteraf
 • Handig om te gebruiken als borg
 • Veel creditcards bieden een interessant spaarsysteem
 • Bij veel creditcards zijn de aankopen automatisch verzekerd tegen schade of diefstal (afhankelijk van de creditcard!)
 • Zeer geschikt voor online kopen
 • Creditcards bieden vaak hulp aan bij noodgevallen (in het buitenland)

Enkele nadelen van een creditcard

Minpunten creditcard aanvragen

 • Creditcard kost jaarlijks een x bedrag
 • Relatief grote kans op fraude
 • Geld lenen kost geld, de rente kan snel hoog oplopen! De rente is zeker niet mals wanneer er niet meteen wordt betaald aan het einde van de maand
 • Achteraf betalen kan mensen financieel in de problemen brengen
 • Het opnemen van contant geld bij een bankautomaat / ATM kost geld

Hoe kan ik een creditcard aanvragen?

Een creditcard aanvragen kan iedereen vanaf 18 jaar. De kosten en voordelen per creditcard verschillen nogal. Het is zeker aangeraden om deze eerst goed met elkaar te vergelijken. Zo krijg je de beste creditcard en betaal je niet meer dan nodig. De creditcard kan online worden aangevraagd via de gewenste creditcardmaatschappij.

Online verkrijgbaar of via de bank

Een creditcard kan ook worden aangevraagd via de bank, maar dit is niet noodzakelijk. Online kan er worden gekozen voor de beste en voordeligste creditcard. Natuurlijk zitten er wel een aantal voorwaarden aan vast. Niet iedereen vanaf 18 krijgt zomaar een creditcard met een royaal limiet. Gelukkig misschien maar, veel mensen zouden in de problemen komen als ze zonder limiet hun gang konden gaan. De creditcardmaatschappij is wettelijk verplicht de kredietwaardigheid te controleren.

Wat zijn de voorwaarden?

De minimale leeftijd voor het aanvragen van een creditcard is 18 jaar. Dit komt omdat het hierbij gaat om een product dat onder lenen valt. Bij het kopen met creditcard betaal je achteraf en is er dus sprake van een lening. De creditcardmaatschappij zal dan ook controleren of je kredietwaardig genoeg bent. Dit doen ze door het stellen van een aantal vragen. Bijvoorbeeld wat je maandinkomen is en of je een vast contract hebt. Vaak vraagt de creditcardmaatschappij nog om aanvullende informatie of bewijzen. Een creditcard aanvragen kost daarom een paar dagen tijd.

Controle bij het BKR

Bij een creditcard aanvragen wordt er gecontroleerd of de persoon geregistreerd is in het BKR-register. Dit is een lijst waar alle kredieten van Nederlanders in zijn opgenomen. Een registratie hierin hoeft niet negatief te zijn, dit wordt het pas zodra men niet betaald. Wanneer de creditcardmaatschappij je als kredietwaardig beschouwd, ontvang je de creditcard. Hoe hoog het besteedbare bedrag is, dit is vaak afhankelijk van je inkomen / vermogen. Een virtuele creditcard kijkt niet naar het inkomen. Bij een virtuele creditcard moet er zelf worden gezorgd voor een positief saldo. Met een virtuele creditcard krijgt men geen echte kaart. Bij een virtuele creditcard krijgt men wel het benodigde creditcardnummer en gegevens maar geen kaart op zak. Bij een virtuele creditcard is er vaak een limiet van 400 euro.

Prepaid creditcard

Wil je liever de aankopen direct betalen en toch gebruiken van de wereldwijde acceptatie? Een prepaid creditcard biedt vaak dezelfde voordelen als een gewone creditcard. Het enige verschil is dat men deze kaart van te voren dient op te laden met een saldo. Door het zetten van geld op de kaart kan er overal mee worden betaald, dit kan dus ook gebruikt worden voor online aankopen. Een prepaid creditcard kost vaak een vast bedrag per maand en biedt vrijwel dezelfde privileges. Een prepaid creditcard doet zeker niet onder aan de gewone creditcard. Een prepaid creditcard wordt net zo goed geaccepteerd. Welke creditcard aanvragen uit de vele aanbieders?

Vergelijk en kies de beste!

De beste en goedkoopste creditcard vinden? Vergelijk de mogelijkheden op het gemak. Iedere creditcard heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om deze goed met elkaar af te wegen. Vergelijk daarbij de prijzen van de vele aanbieders en kies voor de meest handige, veilige, betrouwbare en voordelige variant. De creditcard aanvragen wordt u zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Recent Content

link to Microkrediet

Microkrediet

Je bent misschien wel de gelukkige eigenaar van een cafeetje of een boutique en je hebt een financiële boost nodig voor de uitbreiding van je bedrijf? Of…je grootste droom is waarschijnlijk om een...